De microwarmtekrachtkoppeling van “Lion” biedt u op een betrouwbare wijze zowel warmte als elektriciteit. Na enkele jaren heeft het toestel zichzelf terug verdiend. In een eengezinswoning en bij kleine industrie is een microwarmtekrachtkoppeling optimaal inzetbaar.

Energievoorziening bij u thuis

Zo was het gisteren
Een niet zo oude en goede verwarmingsinstallatie werkt momenteel op een rendement van 95% en met een condensatieketel op een rendement van 98 %. De elektriciteit wordt aangekocht via uw netbeheerder. Rekening houdend met de verliezen om de elektriciteit te produceren en met het transport over het net, komt de elektriciteit binnen ten belope van ongeveer 34 %.

Zo kan het vandaag bij u zijn
Alle energievoorzieningen beginnen bij uzelf met de plaatsing van de “Powerblock Lion” van Lion Energy. Men voorziet 100% warmtebehoefte en tot 80% in eigen elektriciteitsproductie (afhankelijk van uw verbruik) . Bij een zelfde energieverbruik in de woning is er tot 40 % minder CO2-uitstoot in de atmosfeer.

Werkelijke voordelen van het microwarmtekrachtkoppelings- toestel.

Als eigenaar van de “Lion”-warmtekrachtkoppeling hebt u drie extra belangrijke bronnen van inkomen:

  • Er moet duidelijk minder elektriciteit betaald worden (afhankelijk van verbruik) van 250 tot 750 euro.
  • De warmtekrachtkoppeling treedt op als condensatieketel met een heel hoog rendement.
  • Mogelijkheid tot het verkrijgen van warmtekrachtcertificaten. Weliswaar is dit een markt van vraag en aanbod.

Afhankelijk van uw stroomverbruik en warmtebehoefte is er een aanzienlijke besparing mogelijk. Met de steeds stijgende elektriciteitsprijzen wordt de besparing nog hoger en de afschrijving minder lang.

Aansluiting

De “Lion” wordt aangesloten zoals een gewone verwarmingsketel met bijkomend enkel een reglementaire aansluiting op het elektriciteitsnet. Alle bijkomende onderdelen zoals vloerverwarming, kringradiatoren en warmwaterproductie zijn perfect aan te koppelen en met één en dezelfde regeling in te stellen.

Elektriciteitsvoorziening van de warmtekrachtkoppeling

Met de microwarmtekrachtkoppeling van de “Lion” wordt elektrictiteit opgewekt zodat minder elektriciteit aan het net wordt onttrokken. Bij een hoger verbruik dan de productie springt u met de “Lion” het net zogezegd bij.

Wanneer de productie hoger is dan de afnamen draait de teller terug. Een bijkomende teller voor de warmtekrachtcertificaten zorgt dan voor de algemene productie van de microwarmtekrachtkoppeling die dan aan de netbeheerder kan worden doorgegeven.


BVBA Firma Demeulenaere
Oude Bruggeweg, 40 E
8810 Lichtervelde
Telefoon nr. 051 72 53 55
Fax nr. 051 72 55 42


bekijk onze interessante aanbiedingen

Fotogalerij